Wednesday, 24 May 2017

Vitamin Untuk Betulkan Semula Kitaran Haid

"Dah lama saya tak datang haid. Tak stabil. Kadang-kadang 2 bulan sekali. Kadang-kadang 3 bulan sekali. Saya rasa sangat tak normal kitaran haid begini".

Pernah anda alami situasi begini?

Masalah haid yang datang tidak menentu ini boleh terjadi atas banyak sebab. Antara penyebabnya adalah kegemukan (obesiti), hormon yang tidak stabil, stress dan pengambilan ubat yang lama.
Jika kita tengok daripada sudut kegemukan, biasanya ia dikaitkan dengan gaya hidup yang kurang sihat, kurang bersenam dan pemakanan yang kurang sihat dan kurang bernutrisi. Faktor-faktor ini boleh menyebabkan banyak parasit dan toksin berkumpul dalam badan.

Adakah memang betul ada parasit dalam badan?

Pernah dengar simpton kecacingan? Bukan takat anak-anak kecil je yang ada masalah ini, kita orang dewasa pun ada tau.

Parasit yang ada dalam badan kita akan tarik nutrien yang kita makanan yang kita makan dan ini menyebabkan pelbagai masalah kesihatan. Hormon juga jadi tidak stabil. Pernah dengar ada sesetengah orang yang makan banyak tapi tetap tidak berisi? Benarkah metabolisma mereka tinggi atau parasit yang banyak dalam badan?

Jika kita ke klinik, doktor akan memberikan ubat hormon supaya kitaran haid kita kembali stabil, tetapi kesan sampingannya juga pasti ada. Jadi kami sarankan anda detoks iaitu dengan cara membetulkan gaya hidup dan jaga pemakanan seharian. InsyaAllah boleh elakkan ubat hormon.

Jadi bagaimana nak buang parasit dalam badan kita ni? Sampai bila nak kitaran haid tak teratur camni?

1. Kerapkan diri kita untuk bersenam atau berjogging sekurang-kurangnya 30 minit sehari.
2. Elakkan 4 makanan yang boleh mengundang parasit

  • gula putih
  • roti putih
  • makanan berasaskan tepung putih
  • minuman berkafein seperti teh dan kopi putih

3. Buang parasit dengan produk detoks semulajadi iaitu konsisten amalkan Suplemen Detoks Shaklee.

Perlu diketahui detoks adalah proses membuang parasit ini secara semulajadi.

Suplemen Detoks Shaklee


Set Suplemen Detoks Shaklee terdiri daripada 5 vitamin yang mampu menjalankan proses detoks. Pastikan aktif bergerak, jaga pemakanan dan konsisten Set Detoks Shaklee, insyaAllah anda akan nampak hasil pada bulan seterusnya.


kenapa kitaran haid tidak teratur, haid tidak teratur, period tak stabil, vitamin betulkan kitaran period, set detoks shaklee✔ Vivix
Memberi tenaga pada sel-sel badan jadi proses detoks akan lebih efektif.

✔ Peppermint Ginger Plus
Membuang angin berlebihan dalam badan dan mempercepatkan proses pembetulan kitaran haid

✔ DTX Complex
Khusus untuk detoks hati. Hati perlu kuat dan dibersihkan keranan ia adalah tempat pembuangan segala toksin dan parasit.

✔ Herblax
Agen detoks usus yang sangat berkesan. Usus juga biasanya menjadi tempat duduk parasit kerana di sini tempat penyerapan segala nutrien

✔ Alfalfa Complex
Berfungsi sebagai agen detoks untuk seluruh badan kita. Ia membantu menyingkirkan parasit di organ-organ lain.

Jangan tunggu lama untuk betulkan kitaran haid anda. Ia sangat penting, terutama jika anda sedang merancang untuk hamil.

Whatsapp saya untuk mendapatkan Set Detoks Shaklee supaya kitaran haid kembali teratur dan normal


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931


*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari