Wednesday, 11 October 2017

Makin Tua Makin Berseri

Dok belek-belek gambar lama-lama, terjumpa gambar lepas bersalinkan Ahmad Akram tahun 2010/2011 dulu. Rendah diri sungguh bila tengok gambar tu.

Lepas tu compare pula dengan gambar 2-3 bulan lepas. Rasa saaaangat banyak bezanya. Seronok tengok perubahan tu. Rasa keyakinan diri mancanak-canak naiknya. Hee

Gambar 2017 ni sedang hamil. Sekarang usia kandungan cecah 22 minggu, alhamdulillah.




Beza kan? Tak syok sendiri kan? Hihi






Lepas bersalinkan Akram 7 tahun lepas, pantang tu hanya istilah di atas kertas. Setiap hari tanpa gagal kami ke NICU untuk tengok keadaan anak dan bawa susu untuknya.

Pantang tak pantang sama je masa tu. Tapi sebenarnya bukan sebab pantang, tapi sebab masa tu takde ilmu pasal nutrisi.

Bila dah ada sedikit ilmu tentang nutrisi dan cara hidup sihat, kehidupan Kak Jaz berubah terus. Alhamdulillah badan makin sihat dan bonusnya nampak pada kulit.

Jujurnya Kak Jaz tak bother pun pasal kecantikan etc. Yang penting masa memula makan suplemen ialah nak badan kembali fit dan sihat demi nak sempurnakan penyusuan si permata hati.

Tapi rupanya banyak bonus kesihatan yang Kak Jaz dah rasa.

Almost 4 years and counting, diri ini masih tegar bersuplemen selepas puas hati dengan kesan positifnya. Siapa yang nak terus sakit dan hilang keyakinan diri kan?



Tambah-tambah bila anak makin bertambah, pastinya kita nak terus sihat untuk nikmati hidup gembira dengan anak-anak. Dan bila suami mula memuji, keyakinan diri pasti makin bertambah-tambah kan?

Ada ibu-ibu yang nak alami perubahan kesihatan dan seluruh badan? Boleh whatsapp Kak Jaz untuk kita sembang-sembang vitamin apa yang perlu untuk badan.


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
FB : Jazilah Ilyas 



*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari