Tuesday, 3 October 2017

Tips Kuruskan Badan Dengan Selamat dan Berkesan

Biasa tak kita dengar kalau nak kurus kena sekat kuantiti makanan yang kita ambil? Kena periksa amaun kalori yang masuk dalam badan kita. Yelah kan, kalau yang masuk lebih banyak daripada yang keluar, memang agak susah proses nak turunkan berat badan ni.

Sebenarnya, yang paling betul ialah kita sekat dan kawal kuantiti makanan yang tidak/kurang bernutrisi daripada masuk dalam badan kita. Dengan kata lain, kurangkan dan jangan makan makanan yang tidak berkhasiat.




Bunyi senang, tapi adakah senang nak laksanakannya?

Bukan senang nak tinggalkan tabiat makan pagi dengan nasi lemak. Bukan senang nak tinggalkan tabiat makan fast food seperti KFC dan Mc' Donalds setiap minggu. It seems like easier said than done kan?

Pssst..Nasi lemak boleh jadi sarapan pagi yang sihat tetapi kena banyakkan timun dan kurangkan nasi. Boleh tak? Susah?

Itulah yang perlu kita buat. Korbankan yang kurang penting untuk capai yang lebih penting. Badan yang sihat ini jauh lebih penting daripada perkara lain kan? Dengan badan yang sihat kita dapat beribadah dengan lebih mudah dan sempurna, dengan badan yang sihat kita boleh keluar mencari rezeki untuk keluarga.

Kenapa nak kena sekat segala makanan yang tidak berkhasiat ini?

Bila kita makan makanan yang kurang berkhasiat, PARASIT akan beranak pinak dalam badan kita. Pernah dengar istilah kecacingan? Haa itulah antara parasit yang ada dalam badan kita. Parasit ini yang akan menarik nutrien yang sepatutnya badan kita dapat.

Tapi diorang pula yang makan. Yang tinggal untuk kita hanya lemak-lemak yang tak perlu tu. Jadi makin naiklah badan kita bagai dipam-pam. Bila nutrien pun dah kurang dalam badan kita, metabolisma badan pun menurun jadi makin susah berat kita nak turun.

Akibat daripada kurang nutrien ni, otak akan selalu dapat isyarat badan kita lapar lapar dan lapar sebab ingatkan kita belum makan sedangkan parasit tadi dah serap segala nutrien yang perlu. Akibatnya? Makan makan dan makan lagi.

Kuruskan Badan Tanpa Perlu Berlapar

Sebenarnya ada cara untuk kurus tanpa perlu berlapar. Ramai yang takut kena tahan lapar bila nak kurus. Tak perlu pun kita seksa diri.

Sebelum kita mula nak kuruskan badan, the best way ialah kita detoks dulu segala parasit dalam badan kita ini. Dalam Set Detoks yang dianjurkan oleh Shaklee, ia mengandungi 5 jenis vitamin dan suplemen yang membantu badan untuk menyingkirkan parasit yang membuatkan berat kita susah nak turun.




Dengan Set Detoks ini, 3 hari pertama kita disarankan makan sayur-sayuran hijau. Namun jika tak mampu, kita masih boleh adjust. Yang penting kita mahu sihat. Tak perlu risau pun. Tak perlu berlapar cuma ada sedikit pantang larangnya.

Saranan kami sepanjang anda menggunakan Set Detoks ini, anda perlu;
  • Banyakkan makan sayuran hijau dan buah-buahan
  • Elakkan makanan berproses seperti gula putih, roti putih dan makanan berasaskan tepung putih
  • Elakkan minuman berkafein
  • Amalkan makan 6 kali sehari
Pesanan : Makan 6 kali sehari ni nampak seperti banyak tetapi ia penting supaya badan kita tak cepat lapar. Bila badan kita lapar, ia akan mula menyimpan lemak. Jadi bila kita makan lagi untuk kesekian kalinya, berat akan naik lebih tinggi daripada sebelum itu.

Objektif untuk kita detoks badan ialah untuk membantu badan jadi lebih fit. Bila badan kita fit, sistem imun badan akan jadi lebih kuat maka parasit ini akan sukar untuk melekat dalam badan kita.

Detox cara Shaklee ini dijamin selamat dan berkesan. Meal plan yang ada disediakan oleh Nutritionist dan diselia oleh para saintis Shaklee. Kita buat semuanya secara sistematik dan teratur.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Set Detox Shaklee, saya akan sertakan bersama cadangan pemakanan untuk seminggu. Ia pasti berbaloi, berkesan dan selamat.

Anda boleh terus dapatkan Set Detox ini dengan pembelian terus menggunakan kad kredit atau kad debit dengan menekan imej di bawah. Atau anda juga boleh whatsapp saya untuk urusan pembelian selanjutnya.





Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari