Saturday, 11 November 2017

Cara Elakkan Krem Kaki Semasa Hamil Yang Pasti Berkesan

Kejang atau krem kaki semasa hamil merupakan antara mimpi ngeri seorang ibu. Ada yang gelarkan tarik mengkarung dan simpul biawak. Walau apa pun namanya, yang pasti ia sangat menyakitkan.
Tengah-tengah tidur tiba-tiba rasa ditarik dan tersentak. Allah.. Azabnya rasa. Ia berlarutan hingga bebebrapa minit pula tu. Kena urut, tolak dan regangkan kaki. Masalahnya masa nak regangkan tu memang sakit amat. Boleh menangis dibuatnya. 

Punca Krem Kaki Semasa Hamil


Kekurangan KALSIUM dan MAGNESIUM semasa hamil boleh menjadi antara sebab utama kenapa krem kaki ini berlaku. 

Selain itu aktiviti yang padat sepanjang hari atau berdiri terlalu lama juga boleh menyumbang kepada masalah ini.

Bayi yang makin membesar juga boleh menyebabkan tekanan pada otot-otot kita hingga menjadi antara punca krem kaki semasa hamil.

Cara Elakkan Krem Kaki Semasa Hamil


1. Tinggikan sedikit posisi kaki semasa tidur. Lapik dengan bantal atau apa sahaja yang boleh buatkan ibu rasa selesa.

2. Pakai stoking semasa tidur.

3. Sapu minyak panas pada kawasan betis sebelum tidur.

4. Minum susu sebelum tidur.

5. Amalkan OSTEMATRIX yang lengkap dengan KALSIUM dan MAGNESIUM

Kalau masa tidur tu dah krem kaki, seeloknya berdiri secepat yang boleh dan berdiri atas jari kaki secara perlahan-lahan. InsyaAllah kekejangan pada masa itu akan cepat reda berbanding urutan.


OSTEMATRIX Bantu Elakkan Krem Kaki Semasa Hamil


Otot kita memerlukan kalsium untuk berfungsi dengan baik. Magnesium pula membantu otot menjadi lebih relax.

Kekurangan dua unsur nutrien ini dalam badan kita boleh menyebabkan otot kita menjadi cepat krem dan tegang.

Bayi yang sedang membesar pula akan menarik sumber nutrien ini daripada badan ibu. Jadi sekiranya anda tiada sumber yang mencukupi, ia boleh memberi kesan kepada badan anda sendiri.

Dalam sebotol OSTEMATRIX, KALSIUM yang ada telah dilengkapkan dengan MAGNESIUM dan VITAMIN D yang membantu penyerapan terbaik kalsium ke seluruh badan kita. Maka anda tidak perlu mengambil 2-3 suplemen untuk memenuhi keperluan nutrisi badan ini.

Dengan harga semurah RM65 (tidak termasuk pos dan penghantaran) anda mampu elakkan krem kaki semasa hamil. Percayalah, anda tidak akan menyesal!


Kali ini, di usia kandungan mencecah 27 minggu baru sekali Kak Jaz krem kaki semasa hamil. Itupun jadi selepas 2 hari Kak Jaz skip Ostematrix. Memang mendapat la jawabnya. Hihi

Ibu yang ingin membeli Ostematrix ini untuk elakkan krem kaki semasa hamil boleh klik pada imej di bawah atau terus whatsapp Kak Jaz untuk urusan selanjutnya.Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Share:

3 comments:

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari