Saturday, 9 December 2017

Cervical Incompetence - 32 Minggu Yang Padat

Sedar tak sedar kandungan kali ini sudah mencecah 32 minggu. Tak tergambar kesyukuran apabila tiada langsung siri kemasukan ke wad yang bersebab atas kesakitan.

Kak Jaz masuk wad sekali pada Julai 2017 untuk proses pemasangan cerclage. Itupun terus keluar kerana selsema dan prosesnya tidak dapat diteruskan yang akhirnya berakhir dengan keputusan untuk memasang Arabin Pessary.

Ramai yang bertanya apa rahsia 'kekuatan' sepanjang hamil dengan keadaan begini memandangkan Kak Jaz aktif je ke sana sini. Seolah-olah hamil yang tiada risiko. Memandu hingga ke Kuala Lumpur, urus anak-anak bertiga dan sebagainya.

Jujurnya tiada rahsia yang perlu disembunyikan. Bagi Kak Jaz yang sudah hamil 3 kali selepas disahkan cervical incompetence ini, badan rasa sangat lain dan berbeza dengan amalan pemakanan yang lengkap bernutrisi ditampung suplemen Shaklee berbanding semasa hamil tanpa suplemen Shaklee.


ESP yang cukup banyak membantu dengan keadaan cervical incompetence


Mungkin ada yang mengatakan Kak Jaz obses. Betul Kak Jaz obses dengan suplemen dan vitamin Shaklee. Bila kita sendiri pernah merasa series of warded, sakit sana sini hingga akhirnya resign daripada kerja, hanya diri kita yang tahu apa bezanya badan ini apabila diberi nutrisi yang ia perlukan. 

Amalan pemakanan banyak berubah asbab Kak Jaz kenal Shaklee. Eat clean, healthy diet, detox dan sebagainya yang buatkan badan lebih sihat dan cukup berbeza.

Jika anda juga disahkan doktor sebagai cervical incompetence, jangan terus putus asa. Jangan rasa diri lemah. Kita mampu jalani kehamilan yang sihat jika kita berikan apa yang badan kita perlukan.

Come to me, and I'll show you the proof.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
* DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari