Monday, 18 December 2017

Minum Susu Setiap Malam Tapi Tetap Sembelit - Ini Penyelesaiannya

"Awak sarankan minum susu sebelum tidur supaya esoknya saya lawas je kat tandas, tapi cam takde beza je. Sama je keadaannya masa hamil ni. Dah minum susu setiap malam tapi tetap sembelit"




Pernah tak dapat saranan camni? Terutamanya semasa hamil dan anda ada sembelit? Apa kesan yang anda dapat?

Masih sembelit? Takde kesan positif? 

Sebenarnya kan, kalsium boleh membantu tetapi ia mesti disertai dengan magnesium. Magnesium ini membantu melembutkan najis dan kita akan mudah membuang air besar tanpa sembelit.

Pengalaman Kak Jaz sendiri pun camtu. Seminggu stok Ostematrix Kak Jaz habis, jadi kononnya Kak Jaz nak ganti dengan susu jela.

Tapi kan, seminggu juga sistem penghadaman Kak Jaz terganggu. Kacau bilau jadinya. Aiseeeh. 

Jadi sangat-sangat tak selesa tambah-tambah bila kita tengah hamil. Sampai kejang kaki dok bertapa kat tandas lama-lama.

Hari ni Kak Jaz dah topup Ostematrix dan B Complex. Dapat je terus makan dan guess what? Malam ni elok terus membuang tanpa perlu teran-teran.

Happy la makyong ni kan?

Ada makyong yang nak happy cam Kak Jaz jugak? Sembelit masa hamil ni memang sangat-sangat mengganggu kan? Nak happy meh whatsapp Kak Jaz dan order Ostematrix cepat-cepat ok 😊


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931


* DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari