Monday, 22 January 2018

Cara Mudah Lajukan Kembali Aplikasi Dalam Handphone

Pernah tak handphone korang jadi perlahan, rasa 'berat', lagging dan tiada tindak balas? (Not responding)

Cara lajukan handphone yang slow


Biasanya kita akan buang gambar dan video dan mungkin juga buang aplikasi tertentu yang tak digunakan.

Berjaya atau tidak? Atau keadaannya masih tetap sama dan handphone kita masih lagi perlahan?

Ikut pengalaman Kak Jaz, walaupun dah buang banyak gambar, video dan aplikasi tertentu, keadaannya tetap sama.

Habis nak buat bagaimana? Beli handohone baru yang lebih besar memorinya? Well, ia memang idea yang bagus tapi takkan kita nak pergi beli on da spot kan? Mesti ada bajet tertentu terlebih dahulu.

Sebenarnya ada cara yang mudah untuk lajukan kembali aplikasi dalam handphone kita.

Format sahaja handphone kesayangan kita tu. Mudah, cepat, berkesan.

Tapi sebelum format atau reset, pastikam kita dah buat backup untuk data-data penting. Karang menangis tak berlagu pula 😅.

Kak Jaz pun baru je selesai reset handphone ni. Resultnya? Laju je buat kerja-kerja gunakan handphone ni.

Selamat mencuba ya

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari