Thursday, 11 January 2018

Coenzyme Q10 - Antioksida Penting Untuk Jantung dan Tenaga

Jarang kita dengar mengenai Coenzyme Q10 (CoQ10) sedangkan ia sangat penting untuk sel kita.

heart disease, coq!0, coenzyme Q10, coq-trol plus, vitamin untuk jantung, suplemen untuk jantung sihat, kenapa kena serangan jantung
Serangan jantung boleh berlaku akibat kekurangan CoQ10

CoQ10 adalah nutrien larut lemak yang wujud secara semulajadi dalam badan kita. Ia merupakan ANTIOKSIDA yang akan berkurangan seiring dengan pertambahan usia kita.

Terdapat makanan-makanan seperti ikan, daging dan bijirin yang mengandungi CoQ10 ini tetapi ia tidak mencukupi untuk menampung dan meningkatkan kadar CoQ10 dalam badan kita.

Secara asasnya CoQ10 ini berada pada seluruh sel dan organ badan kita tetapi jumlahnya lebih banyak tertumpu pada organ-organ yang bekerja keras seperti dan menggunakan banyak tenaga seperti jantung dan otak.

Kepentingan CoQ10 :
  • CoQ10 membantu meningkatkan kekuatan otot badan dan meningkatkan tahap tenaga, menambah stamina dan megurangkan kelesuan.
  • CoQ10 merancakkan pergerakan sel otak dan meningkatkan kecerdasan mental, memori dan kognitif. Kajian mendapati ia juga mampu mengurangkan serangan migrain.
  • CoQ10 sangat bagus untuk menguatkan otot jantung dan menyokong jantung yang sihat.
  • Menggalakkan peredaran darah yang sihat seterusnya mengurangkan tekanan darah secara semulajadi.
  • CoQ10 menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan membantu meningkatkan jumla sperma yang sihatdan meningkatkan pergerakan sperma.
  • CoQ10 terdapat pada permukaan kulit kita yang menjadi penghalang sinar UV secara semulajadi. Ia menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan.
Shaklee telah menaiktaraf produk CoQHealth Plus kepada CoQ-Trol Plus yang membekalkan sebatian semulajadi dengan 100mg CoQ10 bersama resveratrol dan tokoferol serta dilengkapi dengan minyak zaitun untuk penyerapan optimum.

Anda berminat untuk mendapatkan CoQ-Trol Plus demi kesihatan jantung anda? Klik imej untuk belian terus daripada Shaklee Malaysia.


Atau terus whatsapp saya untuk urusan pembelian selanjutnya.

Harga : RM157.68 (tidak termasuk kos penghantaran)


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari