Friday, 5 January 2018

Lakarkan Impian Dalam Vision Board dan Alami Keajaibannya

Bismillahirrahmanirrahim

Pasang impian hari ini dan jadikan ia kenyataan.

Kita kan takut nak berimpian sebab rasa tak penting, tak mampu, mustahil etc etc etc. Kita rasa cukup la apa yang ada hari ni, tak payah nak berangan lebih-lebih.

Eh, bukan awak je yang fikir camtu. Kak Jaz pun sama la. Tapi alhamdulillah sekarang dah banyak yang berubah.

Nak masuk SYURGA Allah pun kena berimpian kan? Dan kita usaha ke arahnya. Ke ada yang tak nak masuk syurga?

Tapi kan kalau setakat berimpian sahaja tapi takde tindakan takde guna la kan?

Kak Jaz nak share salah satu cara kita nak realisasikan impian kita. Nak tau?

BUAT VISION BOARD.

TULIS APA YANG KITA MAHU.

GAMBARKAN CITA-CITA KITA.

Bila kita tulis @ lukis @ gambarkan impian kita, minda bawah sedar kita akan tersedar. Akan ada desakan untuk kita berusaha ke arah itu. Akan ada pintu yang terbuka untuk masuk ke dalam impian kita itu.

Tapi pastikan kita TULIS apa impian kita. Sekadar congak-congak bayang-bayang dalam kepala je tak jadi. Tak kuat kuasa congakan tu berbanding apabila kita tulis.

Kak Jaz dah lihat banyak impian kawan-kawan yang tertunai bermula dengan VISION BOARD. Kita rasa seperti mustahil, tapi yang mustahil itulah yang perlu kita capai.

Ini VISION BOARD travel Kak Jaz. Nampak agak sukar tapi tak mustahil boleh capai. Percaya tak percaya, Kak Jaz dah mula ada tabungan untuk realisasikan impian ini.

Bismillahirrahmanirrahim

Pasang impian hari ini dan jadikan ia kenyataan.

Kita kan takut nak berimpian sebab rasa tak penting, tak mampu, mustahil etc etc etc. Kita rasa cukup la apa yang ada hari ni, tak payah nak berangan lebih-lebih.

Eh, bukan awak je yang fikir camtu. Kak Jaz pun sama la. Tapi alhamdulillah sekarang dah banyak yang berubah.

Nak masuk SYURGA Allah pun kena berimpian kan? Dan kita usaha ke arahnya. Ke ada yang tak nak masuk syurga?

Tapi kan kalau setakat berimpian sahaja tapi takde tindakan takde guna la kan?

Kak Jaz nak share salah satu cara kita nak realisasikan impian kita. Nak tau?

BUAT VISION BOARD.

TULIS APA YANG KITA MAHU.

GAMBARKAN CITA-CITA KITA.

Bila kita tulis @ lukis @ gambarkan impian kita, minda bawah sedar kita akan tersedar. Akan ada desakan untuk kita berusaha ke arah itu. Akan ada pintu yang terbuka untuk masuk ke dalam impian kita itu.

Tapi pastikan kita TULIS apa impian kita. Sekadar congak-congak bayang-bayang dalam kepala je tak jadi. Tak kuat kuasa congakan tu berbanding apabila kita tulis.

Kak Jaz dah lihat banyak impian kawan-kawan yang tertunai bermula dengan VISION BOARD. Kita rasa seperti mustahil, tapi yang mustahil itulah yang perlu kita capai.

Ini VISION BOARD travel Kak Jaz. Nampak agak sukar tapi tak mustahil boleh capai. Percaya tak percaya, Kak Jaz dah mula ada tabungan untuk realisasikan impian ini.


Biasanya tunggu duit si dia je. Haha. Dah berani nak berimpian, kena berani la berubah. Okayy


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari