Monday, 15 January 2018

Rahsia Eczema Anak Makin Sembuh dan Hilang

Semalam Kak Jaz share tentang anak teruna yang sembelit teruk sejak daripada kecil. Dah bagi minum Mealshakes alhamdulillah masalah sembelit tu dah hilang hilang dan hilang.

Alhamdulillah..

Hari ni nak kongsi pula perihal anak dara yang ada tanda² eczema lepas dia setahun lebih. Nampak kulit kakinya lebih tebal, jadi seolah² berkerak.


Ada masa jadi kering, nampak merengsakan dan dia asyik garu-garu. Konfem gatal.

Kata papanya nurun mama la tu 😭 sebab kat kaki Kak Jaz pun ada jugak kulit kering gitu. Time panas jadi merah sangat. Sakit oii.

Bila tanya doktor ia ada kaitan dengan asthma masa kecik-kecik dulu. Berkait juga semua tu.

Rupanya kedua-dua asthma dan eczema ni juga boleh terjadi akibat imuniti badan yang lemah dan alahan.

Kalau setakat sapu-sapu krim tu ia hanya akan lembapkan kulit je, tapi tak rawat daripada akar umbi.

Tapi Kak Jaz tak tau pun pasal tu awal-awalnya.

Dalam pada abangnya dok minum Mealshakes dan makan Omega Guard juga pada masa yang sama, Kak Jaz bagi juga pada Aamily atas sebab untuk minda. Then perasan kulitnya makin lama makin OK, kulitnya yang berkerak tu nampak hilang, rata.

Eh?

Takde nampak merah². Masa tu tak tau lagi ia antara kesan amalkan Omega 3 tu.

Bila pergi kelas nutrisi, nutritionist explain semua kebaikan Omega 3 yang antaranya bersifat anti radang, baru Kak Jaz oooo je.

Patutlah eczemanya hilang. Imun badan meningkat, radang dikurangkan etc etc etc jadikan badan lebih kuat dan bertindak atasi masalahnya sendiri.

Kesannya?

Makin jatuh cinta dengan produk Shaklee. Makin seronok nak berkongsi dengan kawan-kawan kebaikan produk Shaklee.

Ada anak-anak korang yang eczema? Cubalah minyak ikan omega 3 Omega Guard ini. InsyaAllah puas hati!

Whatsapp Kak Jaz untuk membeli Omega Guard ini dan kurangkan kesakitan anak korang yang ada eczema!

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari