Monday, 12 February 2018

Aktiviti Bila Stress

Pernah tak korang rasa stress atau penat sangat dalam kehidupan seharian? Pasti pernah kan? Hidup kita memang takleh nak lari daripada semua tu.

Bagaimana dan apa yang kita buat untuk redakan tekanan tersebut dan recharge semula  tenaga kita?

Kak Jaz tengok pada keadaan. Biasanya tak ke mana sangat pun. Husband suka bawa kami keluar. Jalan-jalan di mall, pusing-pusing beli kuih dan kadangkala keluar juga bercuti.

Balik tu rasa lega je. Lapang, tenang
Most of the times lepak je kat rumah. Bila stress kemas rumah bersih-bersih, lap semua kipas habuk debu sental toilet dan tadaaa.. Rasa release je lepas tu.

Then dok diam-diam jap. Pastu teruskan rutin harian seperti biasa 😊

Takde complicated sangat. Sebab tak mau stress lama-lama. Buang masa dan tenaga je nanti ☺

Kalau mak-mak stress buat apa ya?

Jazilah Ilyas
Founder of iShines

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari