Sunday, 18 February 2018

Gagal Sekali Bukan Alasan Untuk Terus Mengalah

Gagal capai target sebab kesihatan tak memuaskan.

Pernah tak korang terkandas dalam.apa-apa kerja sebab masalah kesihatan? Kak Jaz pernah rasa, perit bila teringat semula.

Masa final year final sem final exam kat uni dulu, Kak Jaz tak dapat hadir exam kerana diserang migrain yang teruk.

Tak silapnya 2 papers. Killer subject plak tu.

Menangis tak berlagu jawabnya.

Good newsnya Kak Jaz still diberi peluang ambil balik papers yang tak hadir hari tu, tapi set soalan dah berubah gila².

Soalan sangat susah 😭😭

Akibatnya buat pertama kali result exam Kak Jaz cukup² 3.0.

Drag CGPA sampai ke tahap tak capai dah target yang Kak Jaz nak. Nangis la weh. Tapi nak buat cemana?

Menda dah nak jadi. Redha jela. Tapi simpan la rasa tu bertahun². Ralat aih.

Atas asbab itu, bila Kak Jaz dah jumpa penyelesaian pada masalah-masalah kesihatan Kak Jaz, ia jadi satu pengalaman yang sangat berharga.

Alhamdulillah lepas je habis belajar tu, tak grad lagi Kak Jaz dah dapat kerja. Allah datangkan kegembiraan selepas itu.

Kita mungkin pernah gagal sekali, dua kali. Yang penting jangan mengalah dan bangkit kembali!

Jazilah Ilyas
Founder of iShines


Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Google+ Followers

Paling digemari