Wednesday, 21 February 2018

Suplemen Untuk Ibu Menyusu

Keperluan suplemen ibu menyusu adalah sama malah boleh bertambah seperti ibu hamil. Jika semasa hamil ibu membekalkan nutrisi kepada bayi melalui pemakanannya, ia tiada beza semasa tempoh penyusuan.

Ramai yang beranggapan bahawa suplemen dan vitamin sudah tidak diperlukan semasa menyusu. Ini adalah tanggapan yang cukup salah.

Jika kita perasan, semasa ibu dibenarkan keluar daripada hospital selepas proses melahirkan anak, ibu akan dibekalkan dengan set vitamin yang membekalkan zat besi dan asid folik. Ini jelas menunjukkan bahawa suplemen dan vitamin masih sangat releven walaupun selepas hamil.

Di Shaklee, kami juga mempunyai set suplemen untuk ibu menyusu. Sama ada yang asas atau yang lengkap, ibu boleh tentukan sendiri berdasarkan keperluan badan masing-masing.


Untuk Kak Jaz sendiri, Kak Jaz memang amalkan set ibu menyusu dengan lengkap kerana Kak Jaz pasti nutrisi yang datang daripada makanan harian adalah tidak mencukupi.


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari