Friday, 9 February 2018

Vitamin Asas Untuk Ibu Menyusu

Ramai yang menyangka jika kita sudah makan milk booster, susu badan akan terus terhasil. Anggapan ini sangat tidak benar dan kurang tepat.

Konsep asas penyusuan ialah jika ada permintaan maka akan ada susu yang dihasilkan. Demand vs supply.

Setiap kali bayi menyusu atau setiap kali ada proses mengepam susu, otak kita akan dapat signal supaya susu badan dihasilkan. Proses ini akan berulang dan terus berulang.

Jadi adakah kita tidak memerlukan milk booster?

Kak Jaz lebih suka istilah milk booster itu ditukar menjadi energy booster. Milk booster itu wujud, tetapi jika tiada usaha daripada ibu, ia akan jadi sia-sia.

Ciri-ciri makanan/minuman yang dikatakan boleh jadi milk booster ialah KALSIUM.

Di Shaklee kami ada
✔ ESP
✔ Alfalfa Complex
✔ Ostematrix

3 suplemen san vitamin asas yang selalu disarankan pada ibu menyusu. Kombinasi 3 vitamin asas ini menjadikan badan lebih bertenaga, susu pun lebih mudah dihasilkan.

Yang lagi best ia ada banyak fungsi lain. Detox, tenaga, elakkan sembelit. Semua ini penting untuk ibu dalam pantang dan menyusukan anak. Kan?
Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari