Saturday, 15 September 2018

TIBI - Penyakit Berjangkit Yang Boleh Membawa Maut

Tuberculosis atau penyakit TIBI adalah penyakit berbahaya yang boleh menjangkiti sesiapa sahaja. Ia sangat senang berjangkit kerana medium jangkitannya adalah air liur. Sekiranya seseorang pesakit TIBI batuk atau bersin maka individu berhampirannya sudah mempunyai risiko tersebut.

Pesakit TIBI perlu dikuarantin dan makan antibiotik selama 6 bulan. Kegagalan menghabiskan antibiotik ini mengikut tempoh yang ditetapkan boleh menjadikan kuman ini lebih kuat dan pesakit TIBI sukar dan lambat sembuh.

Untuk mencegah penyakit TIBI ini, kita wajib meningkatkan imuniti badan kita. Makan makanan berkhasiat dan beri badan kita vitamin dan mineral yang diperlukan.

Selain itu kita boleh mengamalkan VIVIX iaitu tonik antioksidan daripada Shaklee. Ia membantu meningkatkan sistem imuniti badan dan menguatkan sel serta membaiki sel-sel yang rosak akibat radikal bebas dan penuaan.

Sel yang kuat dan sihat akan menghasilkan organ dan badan yang kuat. Badan yang mempunyai imuniti badan yang kuat akan mampu menentang kuman yang berada di sekitar kita.

Tingkatkan imuniti badan anda hari ini dan dapatkan VIVIX segera!


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931

Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari