Sunday, 14 October 2018

Penyelesaian Rambut Gugur Akibat Baby Menyembur Air Liur

Sana sini ada rambut. Di lantai bilik, ruang tamu, dapur dan paling banyak di tandas. Stress tengok gumpalan rambut di mana-mana.

Stress lagi bila rasa rambut makin lama makin nipis. Malahan ada sesetengah tempat dah rasa botak. Eh tak boleh jadi ni!

Ini mesti sebab baby dah mula menyembur. Takpelah, bila dah lepas fasa ni mesti rambut akan kembali OK.

Tapi betulkah baby menyembur punca rambut gugur dan mudah tercabut?

Pastinya ia hanya mitos dan tidak ada asas. Mungkin juga kebetulan pada waktu baby mula menyembur nutrien-nutrien penting dalam badan kita mula berkurangan dan ini menyebabkan keguguran rambut yang lebih ketara.

Zink dan protein adalah antara nutrien yang cukup penting untuk rambut. Zink menyokong folikel rambut yang lebih sihat dan menguatkan struktur rambut.

Zink juga membantu menpercepatkan pertumbuhan semula folikel rambut dan ini secara langsung membantu meningkatkan pertumbuhan rambut.

Protein pula sudah diketahui umum bertindak sebagai asas sel kita. Protein yang cukup membantu rambut menjadi lebih kuat dan sihat bersinar.

Katakan tidak pada rambut gugur! Dapatkan segera protein dan zink berkualiti tinggi hanya daripada Shaklee.Whatsapp saya untuk mendapatkan protein dan zink anda hari ini.

Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6016-992 7392
Shaklee ID : 1070931


Share:

0 comments:

Post a Comment

Saya Jazilah

Saya Jazilah
Seorang ibu yang menyokong penuh penyusuan susu ibu. Didiagnos cervical incompetence dan berpengalaman menggunakan Arabin Pessary dan cervical cerclage. Seorang wanita yang inginkan kebebasan kewangan, berdikari dan berkarisma.

Follow Jazilah

Beli sekarang

Paling digemari